Photoshop – 46 yüksek çözünürlüklü yanık kağıt efekti fırçası (brush)


photoshop-brush-yanik-kagit
Photoshop için 46 adet yüksek çözünürlüklü yanık kağıt efekti fırçası (brush)
photoshop-brush-yanik-kagit-2
ABR fırça seti (1.72 MB):
Download
Fırçalar nasıl kullanılır?
Bilgisayarınıza indirdiğiniz .abr formatlı fırça “brush” dosyalarını Photoshop klasörü altındaki “Presets / Brushes” dizinine kopyalayın, Photoshop’u tekrar açtığınızda yeni yüklediğiniz fırçalar kullanıma hazır olacaktır.

Photshop – Yüksek çözünürlüklü kağıt ve karton dokuları


paper-cardboard-textures
7 adet yüksek çözünürlüklü 3168×4752 piksel kağıt ve karton dokusu (hi-res paper and cardboard textures)
Download (46Mb Zip)

Ebeveynlik

ebeveynlik
Bazılarının hiç bir zaman beceremediği bir olgudur…

“Ben bilemedim sen açıkla” yarışması başladı

gelde-acikla
BBSA (Ben Bilemedim Sen Açıkla) yarışması başlamıştır, bu yarışma fikrini aklımıza getiren şey de tek başına şu yukarıdaki resimdir. Resimdeki gayet ciddi ifadeli adamların hangi akla hizmetle işaret parmaklarını birbirlerinin ağızlarına soktuğunu mantıklı cümlelerle açıklayabilecek olan ilk okurumuza Bermuda Şeytan Üçgeninde 1 haftalık tatil hediye ediyoruz, şayet bu şanslı okurumuz evde kalmış bir kız kurusuysa mürüvvetine önayak oluyor, çocuksa sünnet törenini düzenliyor, emekli, dul veya yetimse yetersiz aylık sebebiyle gerekli merciilere sövme eylemini bizatihi biz üstleniyoruz.

Bize Yazın


Sprite’dan webcam açan acımasız Nazlı!


sprite-acimasiz-webcam-nazli
Hiç bir kız sizinle görüntülü sohbet yapmayı kabul etmiyor mu? Ergenlik sivilceleriniz yüzünden aynada bile kendi suratınıza bakmaya tahammül edemiyor musunuz? Ego tatminine mi ihtiyacınız var? Vücudunuzun belden aşağı kısmı asosyal teknoloji gençliğinin verdiği enerji eksikliğiyle bilgisayar koltuğu şeklini mi aldı? Ruh hastası mısınız?
Üzülmeyin! Artık sizin için Nazlı var! Ah o ne Nazlı’dır ki şuh şuh bakan yürek yakan… Sprite’dan büyük bir hizmet daha; Nazlı kim olursanız olun, neye benziyor olursanız olun sizin için web kamerasını açıyor ve türlü sorulara türlü cevaplarla egoist benliğinizi şehvetin doruk noktalarında dolaştırıyor. Ama sakın ola sıkılıpta sohbeti yarıda kesmeyin, Nazlı sohbetin sonunda sizin için büyük bir sürpriz hazırlamış! Hatta size “Tescilli internet çapkını” gibi bir sertifika bile veriyor! (T-Shirt te veriyor, o nazlı elleriyle dokumuş…)
Bir takım internet çapkınları:
tescilli-internet-capkini
tescilli-internet-capkini
Tabi ki bu Nazlı’nın bir der erkek versiyonu var (adı neydi hatırlayan var mı?) o da sertifika veriyor.
tescilli-internet-capkini-seyda
Sen de gönder sertifikanı, burada yayınlayalım ;)
Sprite için hep beraaberrrr, 3, 2, 1!
Gerizekalıııı Spriteeeeeee!!! Heyooo!! :)

Manchester Maçı Ciddiye Almadı Ya!




                 
Bu da yeni çıktı. Eh ozaman şu mavi formalı manchester kalecisini de açıklayın bi zahmet...

“Bu Kaç Para?”


gerizekalilar
Ben kendi halinde bir esnafım, mağazacılık yapan bir çok kişinin “tipitip” diye tabir ettiği şu cins müşteri modellerine resmen uyuz olduğumu itiraf etmek istiyorum.
Mağazanın kapısından girerler, siz hemen “inşallah birşeyler alır” ümidiyle yerinizden fırlayarak olabilecek en kibar halinizi takınır yüzünüzde tebessümle kendilerine doğru ilerlerken tüm ümidinizi kıran o meşhur soruyu yöneltirler: “Bu kaç para?” hem de bu soruyu mağazada bulunan en pahalı ürün için sorarlar. O ürünün kendileri için gerçekten gerekli olup olmadığının hiç bir önemi yoktur, doğru seçim midir, alternatifleri var mıdır… Bu soruların hepsi anlamsızdır “bu kaç para?
Bankada sıra beklerken tamamen iş olsun diye, vakit geçirmek için “dışarı çıkayım da biraz esnaf taciz edeyim” düşüncesiyle hareket eden tiplerdir bunlar, siz tabi potansiyel müşteriyi kaçırmamak adına hemen “efendim filanca ürünlerimiz 200 TL ile 3.000 TL arasında, fiyatlar ürün özelliklerine göre farklılık göstermektedir” gibi triplere girer ve müşteriyi tahmin ettiğiniz bütçesine en uygun olan ürüne yönlendirmeye çalışırsınız ki bu eylemin sonuç verdiği henüz görülmemiştir “ben bunu sordum kardeşim, bu kaç para” şeklinde ısrarcı bir ifadeyle karşılaşırsınız.
Ya anlam veremiyorum neden insanlar boş yere mağzalara gidip akşama kadar aynı şeyleri onlarca, yüzlerce kez tekrarlamak zorunda kalan satış temsilcilerine bu eziyeti çektirirler? Bu tipler mağazaya girip tüm ürünlerin, hatta en alakasız ürünlerin bile tek tek fiyatını sorup arkalarını döner çekip giderler, hatta çıkarken “şu en son sorduğunuz ürünün fiyatı ne kadardı” diye sorsanız emin olun hatırlamazlar.
Lütfen siz siz olun neye ihtiyacınız varsa onunla ilgilenin, eğer neye ihtiyacınız olduğunu bilmiyorsanız satış temsilcisine danışın, o sizi en doğru ürüne yönlendirecektir (tabi ki bahsettiğim şey hazır ürünlerden ziyade daha çok kişiye özel hizmet veren yerler için geçerli).

Cübbeli Ahmet Hoca (Stand-up tadında)


Harbiden müridlerinin bir bildiği varmış, bu adamın vaazları da böyleyse buyrun hep beraber teba olalım derim, şen oluruz. Teke Tek programı bile kayıtsız kalmamışken BKM tek kişilik gösteri teklifi için daha ne bekliyor anlayabilmiş değilim, hoca şov biznısa adım atsın ilk gösterisinde en ön sıradan bilet almazsam ne olayım.
Cehenneme girmek özel çaba gerektirir yauu

Sigarayı bırakmak için bir şansınız var!

sigarayi-birak
Bazı hastanelerde bulunan ışın cihazı sayesinde, 4 gün 25′er dakikalık seanslara girenler, endorfin (mutluluk hormonu) salgıları yeniden başlatılarak sigara bağımlılığından kurtuluyor. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kapalı mekanlara sigara içilmesinin tümüyle yasaklanması, son olarak da sigara paketlerinin üzerine, sigaranın yol açtığı zararları gösteren fotoğrafların konulması, sigarayı bırakmak isteyen kişilerin sayısını artırdı.
Yapılan araştırmaya göre de sigara içinlerin büyük bölümü, akciğer kanserinin en büyük nedeni olan sigaradan, öksürme, gıdaların gerçek lezzetini almama, diş sararması gibi şikayetler nedeniyle kurtulmak istiyor, ancak bağımlılık yapan nikotin nedeniyle sigaranın profesyonel yardım alınmadan bırakılması kişiyi oldukça zorluyor fakat bazı hastanelerde bulunan ışın cihazı sayesinde 4 gün 15′er dakikalık seanslara girenler endorfin salgıları yeniden başlatılarak sigara bağımlılığından kurtuluyor ve bu işlem sırasında kişi hiçbir şekilde ağrı ya da sızı hissetmiyor.
Konya Özel Nakipoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Kutsi Öncü, “Sigarayı bu yöntemle bırakmak çok kolay, ancak pek çok kişi bunu bilmiyor. Oysa 4 günde, 25 dakikalık seanslarımıza giren sigarayı yüzde 90 bırakıyor” dedi.
Bu işlem için, sigaraya bir ayda ödenen kadar, yani çok cüzi bir ücret aldıklarını anlatan Dr. Öncü, şunları kaydetti:
Pek çok kişi bu sigarayı bıraktırma yöntemini, bu yöntemle sigarayı bırakmış bir tanıdığından öğreniyor, bize öyle geliyor. Bu teknikle enfraruj ışınları vücudun akupunktura duyarlı 35 noktasına birden uyguluyoruz. Bu noktalardan ışınsal uyarıyla ara mesajcılar harekete geçerek, beyine, endorfin salgılaması talimatını veriyor. Böylece, tiryakinin aldığı nikotin nedeniyle artık vücuduna salgılanmayan endorfin hormonu, yeniden yoğun şekilde harekete geçiyor. Artık kişi, nikotinle değil vücudunun doğal olarak salgıladığı endorfin hormonuyla mutlu olmaya başlıyor. İşin güzel tarafı şu, nikotin ve endorfin birbirine adeta düşman. Vücut bu tedavinin 2. seansından itibaren mutluluk hormonu salgılamaya başladığı için, kişi sigaradan zevk almadığı gibi sigara artık bu kişiye cazip bir madde olarak gelmiyor.
Bu yöntemin özellikle büyük şehirlerde bazı hastanelerde bulunduğuna işaret eden Dr. Öncü, sigarayı bırakmaya azmetmiş herkesin bu yöntemle hiç zorlanmadan nikotin bağımlılığından kurtulabileceğini, hem kendisi hem de ailesi için sağlıklı bir yaşama başlayacağını vurguladı.
Dr. Öncü, bu tedavinin tek şartının uygulamaya başlamadan önce kişinin 24 saat hiç sigara içmemiş olması gerektiğini, tedavi süresince ve sonrasındaki bir haftalık dönemde, vücuttaki sigara zehirinin hızla atılabilmesi için bol su içilmesi ve günde 3 kez 250 gram yoğurt tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Süper Mario oynayan çılgın küçük kız




Bu kız tam bir psikopat! Süper Mario oynarken takıldığı bölümü geçemediği için resmen kahroluyor, kendini paralıyor. Videonun sonunu özellikle tavsiye ederim “çekme kardeşim çekmesene!” şahsen ben üç gün üç gecedir aralıksız gülüyorum :)
Olayın bir de “sorumsuz ebeveyn” boyutu var, neyseki o konuyla televizyon kanalları “Bu nasıl bir anne!” gibi başlıklarla zaten yeterince ilgileniyor.

Al sana “Hadise”


Eurovizyondan önce Hadise
hadise
Eurovizyondan sonra Hadise:
hadise-dayak
Kızla bi alıp vermediğim yokta, yarışmadaki tek detone o olmasa iyiydi :)

Windows 7 Home & Professional Türkçe Entegrasyonu


windows7-turkcelestirme
Windows 7 Home Premium ve Professional İngilizce sürümleri nasıl Türkçeleştirilir?
Aslında doğru soru “Bu sürümleri Türkçeleştirmek için neden kasmak zorundayız?” olmalı, cevap basit: küstah Microsoft “Professional” adıyla yayınladığı ve aslında bir demodan ibaret olan işletim sisteminde bizler gidip daha fazla para ödeyerek bir üst sürümü satın alalım diye “display language” (arayüz dili) seçme/güncelleme özelliğini kısıtlamış ve bunda herhangi bir sakınca görmemiş. Aslına bakacak olursanız Microsoft’un Windows 7 için bazı sürümlerinde dil değiştirme seçeneğini kasten kısıtlamış olmasına rağmen dil dosyalarını harici olarak indirtiyor olmasını da anlayabilmiş değilim, zira Ultimate gibi sürümlerde herhangi bir ekstra çaba sarfetmeden tamamen legal yöntemlerle istediğiniz dili yükleyebiliyorsunuz.
Gelelim elinizdeki sürümü Türkçeleştirmeye; size ilk gereken şey Vistalizator isimli şirin mi şirin, ufacık içi dolu faydacık program. Programı indirip Türkçe dil dosyasını da (32bit /64bit) hazır ettikten sonra kısa ve acısız Türkçeleştirme işlemine geçebilirsiniz.
İşe ilk olarak indirdiğiniz .exe uzantılı dil dosyasının içerisinden lp.cab kütüphanesini ayıklamakla başlayabilirsiniz (ayıklama işlemi için Winrar tarzı bir sıkıştırma programı işinizi görebilir), lp.cab dosyasını export ettikten sonra kendilerini Vistalizator’e “Add Languages” butonu aracılığıyla tanıtın ve sol tarafta beliren “Turkish” seçeneğini işaretledikten sonra “Change Language” butonuna tıklayın, program sizden bilgisayarı yeniden başlatmanızı isteyecek ve bilgisayarınız yeniden başladığında sizi Türkçe selamlayacak, hepsi bu kadar.
windows7-dil-degistirme-vistalizator
Ekran görüntülerini kendi uygulamam esnasında aldım haliyle programın gayet sağlıklı çalıştığını söyleyebilirim. Ben sadece Türkçe dil dosyasını yukarıda sözü geçen adres yerine Msdna’dan indirdim fakat bunun bir sorun olacağını düşünmüyorum, yine de “kardeşim ben öyle onu burdan şunu ordan indirmekle uğraşamam, yok mu hepsinin bir arada olduğu bi’şey?” şeklinde ukalalık yapabilirsiniz diye programı ve lp.cab dosyasını derleyip şuracığayükledim, indirin kullanın, uğraşmayın (32bit).
Son olarak bu uygulamanın tam anlamıyla “legal” sayılabileceğinden pek emin değilim, eğer yarı orijinal bir işletim sistemi kullanmakla ilgili kaygılarınız varsa veya sistem güncellemelerinde sorun yaşama riskini göze alamayacağınızı düşünüyorsanız bu olaya hiç girişmeyin derim.