Baba Vanga (Vanga Dimitrova) ve Kehanetleri

Baba Vanga (Kadın, 1911-1996) Nostradamus gibi derdini dörtlüklerle anlatan kahinlerden biraz farklı, onu farklı kılan bu özellikler gerçekleşeceğini ileri sürdüğü olayları açık bir dille ifade etmesi (hatta bazen televizyonda) ve devlet tarafından “kahin” olarak tanınıp kendisine sıklıkla fikir danışılmasıyla alakalı.


Baba Vanga ismiyle tanınan Vangelia Pandeva Dimitrova, Osmanlı himayesindeki Bulgaristan’da (bugünkü Makedonya) doğmuş ve geçirdiği bir kaza sonucu iki gözünü birden tedavi edilemez şekilde kaybetmiş, işte ne olmuşsa o saatten sonra olmuş ve insanların gelecekleri hakkında tutarlı kehanetlerde bulunmaya başlayarak yakın geçmişimizin en popüler kahini ünvanını kazanmış. İkinci dünya savaşı yıllarına denk gelen bu zamanlarda halk ve devlet büyükleri her türlü gaip bilgisi için Baba Vanga’nın kapısını çalar olmuş.

Kör olmasına rağmen dokunduğu eşyaların sahipleri hakkında da türlü bilgiler verme özelliğine sahip olan Vanga, dikkatimi en çok “İki çelik kuş kulelere çarpacak, gökyüzü aydınlanacak (11 Eylül)… Kursk* su altında kalacak ve bütün dünya arkasından ağlayacak” ve “Amerika Birleşik Devletleri’nin 44′üncü başkanı (George Bush’tan sonraki başkan; Obama) siyahi olacak. Bu Amerika’nın göreceği son lider olacak, çünkü siyahi liderin göreve gelmesinden kısa bir süre sonra ülke büyük bir ekonomik krize girecek” türü söylemleriyle çekmeyi başardı (*Kursk 2000 yılında eğitim sırasında batan ve Rusya’nın diğer devletlerden son dakikaya kadar yardım istememesi üzerine 120 personele mezar olan Rus nükleer denizaltı).



Tırsmam ise, devlet tarafından memur olarak atanıp maaşa bağlanan ve sonrasında içerisinde bulunduğu tüm parapsikolojik durumlar ince ince gözlemlenip kehanetleri kayıt altına alınan bu kadının “Kasım 2010′da 3. Dünya Savaşı başlayacak ve Ekim 2014 yılına kadar sürecek…” kehanetiyle başladı. Yani salladığı olayların %80 oranında tuttuğu söylenen 96′lık kör bir nineden tırsmak için gerekli tüm şartlar sağlanmış, kim tırsmaz?..

Şimdi tüm bunları bir yana bırakıp Baba Vanga’nın “2043 yılında Avrupa’nın tek hakimi “yeniden” bir Müslüman devlet olacak” kehanetinden bahsedelim. Bir çok otoriteye ve bana göre eğer söz konusu 3. Dünya Savaşı kazasız belasız atlatılır da (yeni nesil nükleer bombaları ve kullanılabilecek olası biyolojik silahları düşünmek bile istemiyorum, yerkürede yaşayan tek bir canlı organizma bile kalmaz kanımca) 2043 yılında güneş insanlık tarafından tekrar görülebilirse, Avrupa’ya “yeniden” hakim olacağını söylediği o Müslüman ülke güzel yurdum olacak.

İşte konu bu noktada gerçekten enteresanlaşmaya başlıyor; hemen şimdi 29 Ağustos 2009 tarihinde yayınladığımız “Bütün dünya müslüman mı olacak?” başlıklı yazıdaki videoya göz atmanızı öneririm. Bu videonun Vatikan tarafından Hristiyan alemini uyarmak için hazırlandığı öne sürülüyor, fakat asıl önemli olan kim tarafından hazırlandığından çok dünya nüfusundaki dengelerin hızla değişmekte olduğunun ve çok yakında Müslüman nüfusun diğer toplumlara göre abartılı bir şekilde artacağının bilimsel kanıtlarla ve istatistiksel verilere dayanılarak anlatıyor olması. Yani bilim şu anki Avrupa’nın doğurganlık oranlarını göz önünde bulundurarak 2026 yılında işgücü konusunda çok büyük sıkıntılar yaşanabileceğinden ve daha da kötüsü bugün bilinen Avrupa nüfusunun tamamen yok olabileceğinden bahsediyor, işin konumuzla alakalı ve yine bir o kadar enteresan yanı ise bizim 96′lık ninenin “2025 yılında Avrupa’nın nüfusu daha da azalacak…” kehanetinde bulunup, 2043 yılı için Müslüman bir ülkenin Avrupa’ya yeniden hakim olacağını öngörüyor olması.



Eğer yukarıda yazılanları dikkatle okuduysanız olası bir 3. Dünya Savaşı neticesinde nükleer silahlar yüzünden canlılığın kökten yok olabileceğinden bahsettimi hatırlarsınız, yine eğer yazıyı buraya kadar okuma zahmetinde bulunduysanız ve aklınızda “salak kadın bunu akıl edememiş” gibi bir düşünce varsa tekrar düşünün derim, çünkü Baba Vanga bu konuya da “2011 yılında radyoaktif dalgaların yoğunlaşması yüzünden hayvanlar ve bitkiler yok olma aşamasına gelecek” ve “2084 yılında tabiat kendini yenileyecek” türü kehanetlerle değinmiş.

Okuduklarınız sizi birazcık olsun şaşırttı mı bilmem fakat radyoaktif serpintilerin tabiatta kaç yıl etkili olabileceğinden istatistiksel nüfus bilgilerine dayalı öngörülerde bulunmaya kadar bir çok bilgi birikimi gerektiren konuda fikir beyan eden 11 yaşında kör kalmış tahsilsiz bir köylü kadın beni bu gibi söylemlerle istediği zaman şaşırtabilir.

Meraklısına:
Baba Vanga’nın son kehaneti; “конец света” yani dünyanın sonu: 3797

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder