Blogger'a Şablon(Tema) Yüklemek

                             
Şu sıralar bana gelen soruların büyük bir kısmı "şablon yükleyemiyorum" konusu üzerine. Bu yüzden bu konuyu anlatma ihtiyacı duydum.

İlk olarak birbirinden güzel temaların bulunduğu http://btemplates.com/ sitesini kullanmayı göstereceğim sizlere. Size tavsiyem basit, sade temaları kullanın, hareketli cafcaflı temalardan uzak durun. Çünkü tema ne kadar karmaşık olursa içerisinde o kadar javascript dosyası olur ve o dosyaları da hostunuza yüklemeniz, daha sonra da şablonda yerleştirmeniz gerekir. Uyarıyı da verdikten sonra şimdi anlatıma geçelim.

İlk olarak http://btemplates.com/ sitesine giriyorsunuz. Sağda "Categories" başlığı altında birçok tema kategorisi görebilirsiniz. Onlardan birisine tıkladığınızda karşınıza yine ana sayfadaki gibi birçok tema çıkacaktır. Şimdi o temalardan sade olarak gördüğünüz herhangi birisine tıklayın. Daha sonra açılan sayfada "Download" ve "Live Demo" şeklinde iki tane buton görürsünüz. Bunlardan "Download" butonuna tıklayarak şablonunuzu bilgisayarınıza indirebilirsiniz. "Live Demo" ise o şablonun yüklü olduğu bir blog açar size ve şablonu canlı canlı inceleme imkanı sunar. Neyse uzatmadan, "Download" butonuna basın ve şablonu masaüstünüze indirin.

Şimdi masaüstünüze inmiş olan dosyayı inceleyelim. O bir sıkıştırılmış dosyadır ve onu açmadan şablon olarak blogunuza yükleyemezsiniz. Bu dosyaya sağ tıklayıp "klasöre çıkart ...\" şeklindeki winrar komutunu seçiyoruz. Örnek olsun diye ben "Nourish" isminde bir tema indirdim masaüstüne onu gösteriyorum resimlerde:



Bu işlemi yaptıktan sonra masaüstünüzde yeni bir klasör oluşacak, klasörün ismi indirdiğiniz zipli dosyanızın ismiyle aynı olacak şekilde. O klasörün içine göz gezdirecek olursanız, bir
tane "XML Belgesi" bulursunuz.



Şimdi bu dosyayı Blogger'a yüklemek kaldı geriye. Şu yolu takip edin:
Blogger yönetim panelinde Yerleşim HTML'yi Düzenle sayfasına giriyorsunuz.
Orada "Dosya Seç" butonuna tıklıyorsunuz. Masaüstünüzde zipi açtıktan sonra oluşan klasörün içindeki xml dosyasını seçiyorsunuz ve "Aç" butonuna basıyorsunuz. Daha sonra da "Dosya Seç" butonunun yanındaki "Yükle" butonuna basıyorsunuz.
"Lütfen aşağıdaki widget’ların silinmesi gerektiğini doğrulayın. Tüm widget’ların yapılandırma verileri kaybolacak."
şeklinde bir uyarı alırsanız "Onayla ve Kaydet" butonuna basın ve yolunuza devam edin. Şablonunuzda bir hata yoksa yüklenecektir.

Not: Bilgisayarınıza indirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı açabilmek için Winrar programına ihtiyacınız olacaktır. Winrar programını indirmek için aşağıdaki linke tıklayın:
http://www.rarlab.com/rar/wrar380tr.exe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder